Huvudmeny

Kategorier

Sverige – Ryssland 2019-05-21

Sista grundspelsdagen och vi vaknade lagom till att duscha och sedan gå ner till frukosten kl. 09:00.

Därefter blev det lite slappa på rummet, då de flesta var ganska trötta.

Kl. 12:15 visades dock matchen Tjecken – Schweiz i rum 206 och de som ville kom och tittade. Tjeckerna vann till slut med 5-4.

Därefter blev det förberedelse inför match och middag på den lokala restaurangen. Mätt blev man!

Promenad bort till tågstationen, där vi tog tåget in till Bratislava, en resväg på 20-minuter. Därifrån tog vi buss 201 till Astra Pub, vilken var belamrad med svenska fans, tack vare att vi var sena. Vi hann dock med att få beställt en omgång dricka, för att sedan bege oss av i samlad trupp till arenan där Tre Kronor skulle möta Ryssland.

I denna match kunde vi inte sitta tillsammans då biljetterna vi köpt av Janek var något spridda. Tina J, Jesper, Weronica och Axel hamnade på A7, rad 6 och Tina L och Jag hamnade på B7 rad 22. Det var många ryssar där och vi satt mitt bland dem.

Tre Kronor spelade inte bra denna match, där de var tvungna att göra minst 4-mål och vinna med minst 3-mål. Första perioden verkade lovande och Tre Kronor gjorde det första målet efter tiden 07:32.

Andra perioden var dock icke så lyckad. Ryssarna vann perioden med 6-0.

I tredje perioden blev det något bättre spelmässigt, men matchen slutade till slut 4-7 i Ryssarnas favör.

Det blev buss tillbaka till tågstationen och sedan sista tåget tillbaka till Pezinok. Tåget stannade i Pezinok 23:54 och Axel följde med en Slovak in i en bar ”Time” på vägen från tågstationen till hotellet.

Helt utmattad och uttorkad, blev det till att acklimatisera sig innan sängläge intogs.

Lampan släcktes 01:00